1394/06/28 09:20 | بازدید : 1066
سرمقاله
بحران واقعی برای حامیان تروریستها؟!
حدود پنج سال از بحران بزرگ سوریه میگذرد؛ بحرانی که با طراحی غرب به سرکردگی آمریکا و رژیم صهیونیستی و اجرا و پشتیبانی برخی دول مرتجع منطقه و ترکیه شکل گرفت. این بحران که به بهانه اعتراضات مردمی نسبت به دولت قانونی بشار اسد آغاز شد؛ به واقع، با گسیل هزاران تروریست آموزشدیده از دهها کشور ازسوی این حامیان به سوریه کلید خورد. تروریستهایی که امروز بلای جان خود حامیان غربی و منطقهایشان شدهاند، بهگونهایکه شرایط بغرنج و بیثبات ترکیه و هجوم هزاران پناهجو از خاورمیانه[غرب آسیا و شمال آفریقا] به اروپا، حامیان این تروریستهای وارداتی را در ادامه حمایت از این گروههای تروریستی با تردید جدی مواجه کرده است؛ هرچند که آنان همچنان بهدنبال سرنگونی و تضعیف جبهه مقاومت منطقه هستند؛ اما با توجه به تغییر اوضاع جدید و تهدید این گروههای تروریستی علیه حامیانشان، آنان وادار شدهاند تا کمی بیشتر بیندیشند. بحران سوریه که با هدف تضعیف جبهه مقاومت و درنهایت تضعیف و حتی سرنگونی جمهوری اسلامی بهعنوان حامی اصلی این جبهه انجام شد، این روزها مسیر دیگری را میپیماید و از همین روست که بهتازگی صداهای دیگری از حامیان این گروههای تروریستی میشنویم که حکایت از عقبنشینی حداقل ظاهری ایشان از مواضع ضدسوری گذشتهشان دارد. جدیدترین این مواضع، سخنان اخیر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکاست که در تغییر موضعی آشکار بر لزوم از سرگیری تلاشها برای حل سیاسی بحران سوریه! بهمنزله یک ضرورت فوری تأکید کرده و جالبتر اینکه برخلاف مواضع گذشته آمریکاییها، کنارهگیری بشار اسد را شرط از سرگیری مذاکرات ندانسته و گفته است: «کنارهگیری اسد یک نیاز فوری نیست»! اینکه این روزها آمریکاییها و اصولاً حامیان غربی و منطقهای تروریستهایی، چون داعش و النصره و... تغییر فاز دادهاند، نهتنها برای حل واقعی بحران سوریه نیست، بلکه از سر ناتوانی و برای طراحی جدیدی است. آنها در همین درخواست کمک از ایران و روسیه برای حل بحران سوریه نیز، باز هم نقشهها و توطئههایی دارند و آن، گرفتن امتیاز از دولت قانونی سوریه در آینده سیاسی احتمالی این کشور است؛ آن هم در اوضاعی که ارتش سوریه بر بسیاری از مراکز مهم و راهبردی تسلط یافته و گروههای تروریست نیز هر روز به ضعف و نابودی بیشتری نزدیک میشوند. دولت سوریه و جبهه مقاومت پشت پرده این درخواست آمریکاییها را نیز به خوبی میداند و به این راحتی به حامیان کشتار مردم سوریه باج نخواهد داد و همانگونه که روزنامه انگلیسی تایمز نوشته است: «از نشانههای ناتوانی آمریکا در سوریه، موافقت دولت اوباما با گفتوگوی نظامی با مسکو درباره بحران سوریه است». نکته تأملبرانگیز آخر این است که بحران سوریه شاید روزی در این کشور خاتمه یابد؛ اما بحران واقعی پس از آن در غرب و کشورهای حامی تروریستها آغاز خواهد شد! و این دیر نیست!
ترجمه
تداوم مانعآفرینیهای کنگره علیه توافق هستهای ایران
گروه ترجمه- خبرگزاری آسوشیتدپرس 20 سپتامبر 2015 (29 شهریور) در مقالهای به پیامدهای توافق هستهای ایران در صحنه سیاسی داخلی آمریکا پرداخت و نوشت: توافق هستهای ایران انجام شده است؛ اما مخالفان آن آرام ننشستهاند و همچنان بر طبل مخالفتهای خود میکوبند. دوره 60 روزه بررسی توافق هستهای ایران به پایان رسید و هفته گذشته وزارت خارجه آمریکا طرح خود را برای اجرای توافقی اعلام کرد که هدفش، جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای است. کنگره نیز بهدنبال تصویب قانونی بهمنظور تحمیل مجدد تحریمها یا تقویت توافقی است که از نظر برخی اعضای کنگره ضعیف است؛ زیرا از نظر آنها این توافق با ایران بهعنوان کشور حامی تروریسم به امضا رسیده است.
در ادامه مقاله آمده است: سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، جلسات استماع در سنا را آغاز کرده که هدفش بررسی نقش و راهبرد آمریکا در خاورمیانه [غرب آسیا و شمال آفریقا] است. در این جلسات پیامدهای توافق هستهای ایران بررسی خواهد شد. باب کورکر میگوید: «مدت زمانی به طول میانجامد. این موضوع بسیار جدی و اساسی است... این قانون پیچیده خواهد بود... اجازه دهید با آن روبهرو شویم. امتحان آن میارزد». وی به همراه سایر جمهوریخواهان سنا با توافق هستهای ایران مخالفت کرده است. پس از آنکه دموکراتهای سنا برای جلوگیری از قطعنامه مخالفتآمیز با توافق متحد شدند، جمهوریخواهان شکست خوردند. روز پنجشنبه وزارت خارجه آمریکا گفت: اوباما 18 اکتبر لغو تحریمهای ایران را آغاز خواهد کرد؛ البته به شرطی که ایران به تعهدات خود برای مهار برنامه هستهای خود پایبند باشد.
در پایان مقاله آمده است: ایران باید هزاران سانتریفیوژ خود را که در تأسیسات مهم نطنز نصب شده است، برچیند. در نطنز تأسیسات مهم غنیسازی اورانیوم وجود دارد. همچنین، تأسیسات زیرزمینی فردو نیز به تأسیسات تحقیقاتی تبدیل شود و رآکتور آب سنگین اراک طراحی مجدد شود تا نتواند برای ساخت تسلیحات پلوتونیوم تولید کند. همچنین، ایران باید ذخایر اورانیوم غنیشده خود را به خارج منتقل کند و به بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای گذشتهاش پایبند باشد. مطابق بررسیهای آژانس، ایران به تعهدات هستهای کلیدی خود پایبند بوده است. مارک دوبوویتز، کارشناس تحریمها و عضو بنیاد دفاع از دموکراسیها که مخالف این توافق است، میگوید: «روز موسوم به روز اجرای توافق طی 6 تا 12 ماه محقق نخواهد شد و اجرای توافق پس از این دوره زمانی صورت خواهد گرفت». یک ایده مطرح که قرار است در کنگره درباره آن بحث شود، به تقویت نظارت بر پایبندی ایران مربوط میشود. اقدام دیگر اجرایی کردن مجدد «قانون تحریمهای ایران» است که سال 1996 به تصویب رسید تا ایران به دلیل سرمایهگذاری نکردن شرکتهای خارجی در بخش نفت و گاز تحت فشار قرار گیرد. سناتور دموکرات «کریس کوونس» در سخنرانی روز پنجشنبه خود در مؤسسه صلح بینالمللی کارنگی گفت: «اگرچه دوره زمانی بررسی کنگره به پایان رسیده، اما حال کار واقعی شروع شده است... جلوگیری از فریبکاری ایران باید اولویت باشد و حتی فریبکاری جزئی و اقدامات ابهامآمیز ایران در اجرای توافق نیز باید مد نظر قرار گیرد». همچنین وی خواست، توانمندی اسرائیل برای حمله به اهداف ایران ارتقا یابد.
اخبار و تحلیلها: واقعیت این است که بحث رد برجام ازسوی جمهوریخواهان پایان یافته است و این سخنان ضدایرانی جمهوریخواهان فقط برای ایجاد بهانه جهت تصویب تحریمهای دیگر به بهانههای دیگر است! و اینکه به این بهانه قدرت نظامی صهیونیستی را همانگونه که خود میگویند، ارتقا دهند.
اخبار
سخنان اخیر رهبری برای یک عمر کافی است
آیتالله مصباحیزدی در گفتوگو با جمعی از اعضای شورای مرکزی و فعالان اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به هشدار اخیر مقام معظم رهبری درباره نفوذ بیگانگان، اظهار داشت: خداوند نعمتی را به ما عطا کرده است که نظیرش را نمیتوانیم پیدا کنیم و آن وجود مقدس مقام معظم رهبری است که به بهترین شکل این کشتی را هدایت میکنند تا به ساحل امن برسانند. درباره نفوذ دشمن توجه داشته باشید که از دشمن جز دشمنیکردن نمیتوان توقعی داشت. اگر کسانی فکر کنند دشمن از دشمنیکردن دست برمیدارد، خیلی اشتباه میکنند. دشمن برای اینکه از هر راهی نفوذ کند و به انقلاب ضرری برساند، از هیچ چیز دریغ نمیکند. وی گفت: بزرگترین خطری که جامعه ما را تهدید میکند، خطرهای فرهنگی، فکری و اخلاقی است. ما باید این بعد را ابتدا در خودمان و سپس هر اندازه میتوانیم در جامعه تقویت کنیم. اول باید معرفت خودمان را نسبت به انقلاب و اسلام تقویت کنیم و بعد سعی کنیم این رشد را در امثال خودمان توسعه بدهیم. همه جا توکلمان به خدا باشد و چشممان به انگشت اشارهای باشد که رهبری نشان میدهند. سخنرانی اخیر رهبری برای یک عمر کافی است. اگر به واژهها و رمزها و تعبیرات بهکاررفته دقت کنیم، خواهیم فهمید که اشکالات جامعه کجاست. ایشان میفرماید، آن خطرها هست؛ اما هیچ خطری مانند خطر فرهنگی نیست. ایشان به چه زبانی بگوید که بروید کار فرهنگی کنید؟!
اخبار کوتاه
* حجتالاسلام سیدهادی خامنهای، از فعالان سیاسی اصلاحطلب بهتازگی در بخشی از صحبتهای خود در مصاحبهای مطبوعاتی که در شهر یاسوج برگزار شد، گفته است: شعار نه غزه، نه لبنان و (شعار) جمهوری ایرانی، شعار اصلاحطلبی نیست. او افزوده است: در مجمع پیروان خط امام(ره) روی مسئله هم غزه و هم لبنان تأکید داریم و هر دولتی که در کشور روی کار بیاید، موظف است به سوریه، غزه و لبنان کمک کند. حجتالاسلام خامنهای همچنین تصریح کرده است: عدهای در لباس اصلاحطلبی نظر خودشان را درباره سوریه دادند و اشتباه کردند!
* عضو ارشد جبهه پایداری با بیان اینکه یکی از آسیبهای مهمی که میتواند به سرمایه اجتماعی کشور ضربه بزند، تأیید یا نقد برجام بدون اطلاع کافی درباره آن است، گفت: هر دو حالت به کشور آسیب خواهد زد، درحالیکه اگر ابعاد موضوع برجام تبیین شود و مردم و نمایندگان از موضوع مطلع باشند و بتوانند با همکاری قوه مجریه تصمیم بگیرند، آینده کشور حفظ میشود. لنکرانی تصریح کرد: در تحقیق یک مؤسسه بینالمللی که در سطح کشورمان انجام شد، متأسفانه نشان داده شد، بیش از 60 درصد از کسانی که از برجام حمایت میکنند، از محتوای آن اطلاعی ندارند و این نکته مثبتی محسوب نمیشود.
* درحالیکه زائران مسجدالحرام با وجود ناامنیهای اخیر، برای انجام مناسک حج راهی مکه میشوند، سعودیها با اعلام بیانیهای تهدیدآمیز، زائران خانه خدا را از هرگونه تجمع سیاسی برحذر داشتند. وزیر کشور عربستان نیز در گفتوگو با رسانههای سعودی گفته است: نیروهای امنیتی آمادهاند تا با هرگونه رفتاری که ممکن است پاکی فضای حج را آلوده کند یا جان میهمانان خدا را به خطر بیندازد، مقابله کند.
* معاون کنسولی و امور مجلس وزارت امور خارجه، حضور آمانو در جلسه کمیسیون برجام را محتمل دانست و گفت: این موضوع با نظر مثبت وزارت امور خارجه در حال پیگیری است. حسن قشقاوی گفت: بهدنبال درخواست کمیسیون ویژه بررسی برجام برای حضور یوکیا آمانو، وزارت امور خارجه این موضوع را با نظر مثبت در دست پیگیری دارد. وی یادآور شد: چنانچه هماهنگی لازم بهخوبی صورت گیرد، احتمالاً آمانو در کمیسیون برجام حضور یابد.
* «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در پاسخ مکتوب به پرسشهای «جو ویلسون» عضو مجلس نمایندگان آمریکا درباره ایران نوشت، تا زمانیکه ایران تقریباً تمامی ذخایر اورانیوم خود را امحا نکند و دو سوم از سانتریفیوژهای خود را برنداشته و تمامی اقدامهای شفافساز مورد توافق در برنامه جامع اقدام مشترک را انجام ندهد، هیچیک از تحریمها برداشته نمیشوند. وی همچنین، در ادامه نوشت: «ما به اعمال قدرتمند تحریمها علیه حمایت ایران از تروریسم، نقض حقوق بشر و فعالیتهای ثباتزدا در منطقه، ادامه میدهیم».
* یک سناتور جمهوریخواه آمریکایی گفت، بازگرداندن تحریمهای ایران در صورت نقض توافق هستهای از سوی تهران «تقریباً ناممکن» خواهد بود. سناتور «شلی مور کاپیتو» گفت: «رئیسجمهور گفته است درصورتیکه ایران توافق را نقض کند، تحریمها برخواهند گشت؛ اما بیایید روشنتر صحبت کنیم، فرآیند برگرداندن (تحریمها) تقریباً ناممکن خواهد بود».
ديدار اساتيد ونخبگان با نماينده ولي فقيه استان مازندران در روز پژوهش
حلقه معرفتي قرائت وتفسير قرآن،دفتر نهاد دانشگاه علوم کشاورزي ومنابع طبيعي ساري-آبان 97
نظرات شما - 0 نظر